”Den nya kvinnofriden har ingen upphovsman”

”Den nya Kvinnofriden har ingen upphovsman” – säger min Ande.
Kvinnor kan inte sitta och vänta på att män skall ge dom sin frid och frihet!

Den Friden kommer inifrån individen själv – kvinnor o män – när den inre mansdominansen omvandlats till att stödja kvinnan. När den inre maktfaktorn böjt sig och upphört med alla tvång. När all utåtriktad handling utgår från  den inre sannare viljan och omtanken om både sig själv och andra.

När all aktivitet och handling utgår från vad man vill göra och känner sitt ansvar för – och inte p gr a någon rädsla eller aggression. Omvärldens ev. krav och tvång är bara en spegling av vad våra inre röster säger. Vad vi av omvärlden lärts in att vi måste – mot vår egen vilja! Spelet – det skapade yttre, pågår – inifrån och ut – inte tvärtom!
Vi har fått lära oss att omvärlden skall styra oss och därmed accepterat alla krav utifrån – detta är Den Gamla Världens – det gamla paradigmets Spel.

Men dags att fullständigt vända på detta tortyrspel och inse att vi själva skapat detta genom att lyda omvärlden – i stället för det som kännts längst in i oss själva.

När kvinnor tar Ansvar för sitt inre kan de inte längre domineras på något sätt av männen!!!

Ingen – man eller kvinna kan ha någon makt över den som tar ansvar för sitt inre – som lyssnat in och försonats med sin egen maktfaktor.

Den inre krigaren måste böja sig och lägga ner vapnen, då han är en maktfaktor som alltid är i försvarsställning eller går till angrepp. Denne krigare är alltid ”på spänn” och förväntar sig alltid angrepp – och drar därmed alltid till sig angrepp. Och ingen inlyssning kan då ske på själva rädslan som finns bakom – på det mjuka och ömtåliga – på sorgen.

Att ge upp krigandet har inget med nederlag att göra, utan är en försoning med sig själv och en öppning till att äntligen ta emot kärlek och få frid inombords. Att sätta gränser och säga stopp är förstås fortfarande viktigt – så länge det behövs. Det handlar inte om att ”vända andra kinden till” – inte ”tolerans” på bekostnad av sig själv.

När människor tar Ansvar för sitt inre behövs inga poliser, besöksförbud, protestaktioner, inga straff eller fängelsemurar, inga krig – för man drar helt enkelt inte till sig någon som vill en illa. De som ev förut velat något illa blir då tvungna att möta sig själva – när ingen längre finns att projicera på.

* En inre underlägsen kvinna – blir en yttre underlägsen kvinna om hon inte har någon inre manlig aspekt som öht kan säga ifrån..
* En inre underlägsen och förtryckt feminin sida hos männen – blir till en man som alltid bara gör saker, utan att tänka efter vad som verkligen behövs eller vad hans innersta vill. Och/eller blir ”hårdhänt”, våldsam och respektlös. Han vill ofta tysta och krossa den inre (och yttre) feminina rösten som skriker ”aj det gör ont” – som gråter. Han vill ha kontroll över den.
* På samma sätt blir förstås kvinnor med förtryckta inre feminina aspekter – till kvinnor som också bara gör saker utan att lyssna in. De blir mera lika den gamle mannen.

ALLT utgår från vårt inre – våra tankar om och i oss själva blir det som vi skapar och möter. Vårt inre krig blir vårt yttre krig.

Och längst därinne i oss sitter vårt inre barn och gråter och väntar på att vi skall lyssna på, skydda och ta hand om det – om oss – så att det kan få komma ut i all sin oskuldsfullhet och med nyfikenhet på Livet.

Vi håller nu på och skapar en mjukare och kärleksfullare Värld – åtminstone alla vi som vaknat och tar hand om och tar ansvar för vårt inre.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s