Kvinnor – män och jämställdhet — puh …!

Gudinnan*** Ett lika aktuellt inlägg idag – den maskulina dominansen i samhällsstrukturen, måste både erkännas och ge vika – för ALLAS bästa – för en Ny och kärleksfull Värld!!! —

Ett gigantiskt  kapitel och dilemma. Vet knappt om jag orkar ta tag i det – det ligger så enormt mycket ouppvaknat mönster och system kvar i hela samhället. Så många – både kvinnor och män är ännu fast i att tänka enligt den maskulina normen. Den som härskat i årtusenden och som man tror är en ren naturlag… 

Hela samhällets uppbyggnad är byggd på maskulint tänkande som det dominerande. Man tror ännu att det mest handlar om lika lön och liknande. Och männen ropar ofta högt för att de är rädda att den gamla vanliga ordningen skall ändras. De är vana vid att bestämma vad som är problemen – men har oftast ingen insikt i eller bryr sig om vad som verkligen behövs!!!

Det maskulina tänkandet frågar inte efter vad som behövs! Och de lösningar som skapas är inte de lösningar som är bra för själva människan. utan handlar mest om att förverkliga det maskulina egot – bygga stort – synas – tjäna pengar.

Det mesta av våra pengar satsas ännu på storskaliga utbyggnader, gallerior, köpcentra, betong, idrottsarenor, motorvägar osv – medan ytterst lite satsas på omvårdnad av människor och Natur. Pengar satsas på allt det som skall få människor att springa runt runt i det eviga ekorrhjulet och på sådant som bedövar alla nedtryckta känslor. Inga storsatsningar görs på det mjuka i tillvaron – det som ger verklig livskvalité och Livslust – och inte bara mera stress och utarmning – kollaps och död..

Ett nytt ord har dom hittat på – ”statsfeminism” – ett skällsord när t ex kvinnor ges företräde. Att männen under alla år har getts företräde – vägrar man att se. Det är väl självklart att vissa män måste träda tillbaka om kvinnor också skall ges plats. Män har ofta valt sina bröder att jobba med – för det är enklast – då slipper man tänka om – man kan köra på och dunka rygg år efter år. I debattforum fortsätter männen att dunka rygg i en tillfällig eufori av att glida på maktvågorna. Utan att inse att de aldrig kan bli verkligt lyckliga på detta sätt- då de samtidigt kör över  sitt inre feminina och sitt inre barn. Det urgamla sättet att ta sig fram och sen skyller de ofta på kvinnorna för att de inte känner sig lyckliga.

Att kvinnor kan ha en helt annan kompetens än männen – det görs till ”brist på kompetens” – då enbart det manliga kriteriet för kompetens räknas.

Och om kvinnor väljs in i manliga kretsar, så är det dels attraktiva unga som kan stimulera det manliga könet eller som dom kan bestämma över – eller helt enkelt kvinnor som anammar de manliga villkoren. Den manliga normen styr och sätter hela agendan.

Som sagt – hela den offentliga samhällsapparaten – media och annat – styrs av det maskulina.  Muskler, yta och förtryck – destruktion av allt som är mjukt i tillvaron. Arbeta och köp arbeta och köp – människor piskar ännu sig själva och andra att köra över allt som känns i djupet – tills kollaps inträffar förstås. Det är det maskulinas dominans.

Ett mera tydligt tecken på den manliga dominansen är att islams groteska kvinnoförtryck tillåts också i Sverige. Att inga styrande med kraft sätter stopp för detta, utan väljer att böja sig för de manliga patriarkerna inom islam. Svenska styrande bryr sig inte i sådant – det blir för jobbigt – de är ju så exotiska – det är  ju inte våra kvinnor och flickor. Och blir i verkligheten den fulla rasismenDe anses inte värda sina mänskliga rättigheter

Sen har också ”feminismen” i sig självt blivit ett skällsord. Och att ”feminismen har gått för långt….!” Bara för att vissa kvinnor valt lite vinklat fokus på den patriarkala dominansen, så fördöms all kamp för kvinnors fulla plats i vår gemensamma tillvaro – man kastar ut barnet med badvattnet.

Det är mycket sorgligt att det blottläggs ett så stort hat mot kvinnor och det feminina – och att man krigar för att behålla ett gammalt paradigm. Att kvinnor kan känna hat – då de levt under ett stort förtryck under årtusenden och varit utsatta för allehanda våldsamheter av män, är mycket förståeligt – men att män hatar kvinnor för att de nu kämpar för att ta igen sin rättmätiga plats i tillvarondet är sorgligt!

Om män – i stället för att – så till den grad kriga för att behålla sina revir och gamla sätt att tänka och styra över allt – började lyssna på kvinnor i stället. Men många män förstår bara krig eller att ”hålla tal” – de förstår inte samtal, lyssnande och att ALLA kommer att vinna på det!!! Även dom, när de inte behöver kriga längre.

Enbart det feminina i människan vet vad som behövs för en bättre och kärleksfullare Värld. Och lägg märke till att detta feminina också finns inom män – men det har förtryckts bakom en oändlig massa krigande och ”att bara göra – gå till handling” – utan att lyssna in på vad som behövs och vad som känns.

Men – många många kvinnor (inte alla) har betydligt närmare till dessa insikter om vad som behövs för ett kärleksfullt liv och samhälle. Massor av kvinnor har genom det Jordiska Spelet haft ansvar för själva Livets fortgående – sett till BEHOVEN, medan män spänt alla sina muskler – tävlat med andra män osv. Därför bör män lyssna till kvinnor – FÖR ALLAS BÄSTA.

Det behövs män som inte längre ställer upp på krig – som inte bara går i försvar utan som lyssnar och inte sätter igång ett krig igen, bara för att även kvinnor ”tar sig ton” – efter allt de fått utstå och böja sig för. Alla ”ja men kvinnor gör också…” – det handlar om att se proportionerna i det hela. Ingen blir verkligt missgynnad av att lyssna på det feminina – bara det manliga egot.

Sen hör det ju till saken – att ALLT också kan ses från ett högre perspektiv – men det tar jag inte idag.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kvinnor – män och jämställdhet — puh …!

  1. Reblogged this on Gunillasolara's Blog and commented:

    Ett lika aktuellt inlägg idag – den maskulina dominansen i samhällsstrukturen, måste både erkännas och ge vika – för ALLAS bästa – för en Ny och kärleksfull Värld!!!

  2. Ping: Åtrån bakom ryggdunkandet | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s