Alla rädslor visar vägen UT ur – och samtidigt IN i Hjärtat

Alla våra rädslor är förtäckta befrielsegåvor. Det finns inget ont som ligger bakom när vi känner rädsla för något – utan precis tvärtom. Vår uppgift är att våga möta alla våra rädslor och framförallt  känna dom. Det är inte detsamma som att klättra till bergstoppar, lifta Jorden runt eller medvetet utsätta sig för destruktiva miljöer. Utan det handlar om att möta och vara i känslorna när de dyker upp. Men att inte sen odla dessa känslor, utan ganska snart släppa taget och gå vidare. Alla rädslor som förnekas, förkrymper livsupplevelsen och livsströmmen –  blir större och större och går inte att stoppa undan – om vi vill fortsätta Leva.

Allt vad människor gör – gör dom för att de tror att de skall må bättre. Även de som dödar andra, tror att de skall bli befriade från något. Men ingen blir befriad eller mår bättre  (bara ytterst tillfälligt) – då det/den dom vill bli befriade från finns inom dom själva.

Att t ex döma andra för vad de gjort eller inte gjort, görs för att man tror att man skall må bättre. Men det enda man gör är att döma en del av sig själv – man dömer den del som är förnekad, men som speglar just det man dömer. Ingenting utanför oss själva spelar någon verklig roll. Då allt i vårt inre är det som bestämmer om vi skall må bra och känna oss lyckliga. Det som vi hänger upp oss på i omvärlden och hos andra människor är det som ännu förnekas inom oss själva.

Och om någon skall dömas efter jordisk domstol – så beror det helt på om individen också dömer sig själv! Det har inget med någon rättvisa att göra! Men ännu är det kollektiva trycket av fördömande stort – så bara de som är uppvaknade eller har börjat vakna upp ur det gamla paradigmet – har börjat  försonas med sig själva, och kan därmed inte heller bli dömda. Dock är den Högre Nåden med i många fall och hjälper till. Samtidigt finns det även i den gamla Världen människor som inte känner sig speciellt skyldiga. Därav kan vi se stora skillnader i vilka som ådrar sig dömande från jordisk domstol och de som bara sveper förbi – trots att kollektivet ropar på straff! Allt är ett personligt förhållande till Skapelsekraften och har inget med ”Rättvisa” att göra. 

Ingen döms därför att ANDRA eller kollektivet vill det! Alla döms eller inte – beroende på vad den personliga Anden har för mål. Men människor som t ex dödar andra – är ännu långt ifrån försoningen med sig själva och drar därmed oftast till sig något straff också utifrån – förutom de inre strafftankarna.

Att människor ropar på ”straffa honom – straffa dom” – blir enbart ett förlamande straff mot de som ropar detta. Då de drar sig undan Ansvaret för sitt eget inre strafftänkande. Och de får ett förkrymt eget liv genom att projicera ut det dömande som härskar inom dom själva.

Att döma förhindrar vägen in i Hjärtat -hindrar vägen till verklig Kärlek och lycka.

Det är stor skillnad mellan att upplysa om det som ännu är mörker och förnekat – och att döma någon. Saker och tillstånd kan alltid upplysas och också dömas, om de är emot Livet. Men det är inte detsamma som att döma människorna.

Att t ex lägga fokus och energi på olika drev mot människor förstärker det egna inre dömandet – och ger bara eufori en liten tid. Tills det egna själslivet tränger sig på igen. En ren återvändsgränd.

Alla rädslor är SJÄLVA VÄGEN ut i Friheten och förmågan att öppna Hjärtat och öppna sig mot Livet. Rädslor är bara hinder så länge vi förnekar dom – möter vi dom så blir de till gåvor.

Han håller hela Världen – i sin hand – Han håller hela Världen …
och den enda vägen som bär ut ur allt tvång, lidande  och okärlek – är genom  att sluta döma , sluta fokusera på vad andra gör och att våga öppna Hjärtat.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, en Ny Värld, Life, Livet, Love, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s