Politiken och den bristande välviljan och det bristande ledarskapet

Vi har inga ledare som älskar sitt land och folk – detta är mycket tydligt.
De som synes leda vårt land saknar all kompetens och visdom som behövs för att leda ett land och ett folk. Små kärnor av maktkonstellationer och en skock välbetalda medlöpare utan egen kraft och vilja att förbättra vårt samhälle. Det hela är ju ett stort absurt skämt att dessa ”ledare” som inte har kontakt med någon annan verklighet än det politiska livet, skall bestämma och få prioritera över ett folk, vars vardag de aldrig upplevt. Att de skall besluta inom en massa levnadsområden, där de inte vet ett endaste dugg.

Politik = vilja eller icke vilja – vad prioriterar man. Den har ingenting med tillgången på pengar att göra. Men de nuvarande politikerna är helt fixerade vid pengar, sin egen plånbok och sin plats ”bland dom som är något”. De tror att pengar i sig självt skall lösa allt.  Och har helt missat att det är själva viljekraften – vad man fokuserar på /prioriterar –  som skapar pengarna.
Därför blev t ex Sverige allt materiellt rikare under tidigare decennier – därför att viljan till ett bättre samhälle styrde hela processen!

Men den bristande välviljan – att inte se på/fokusera på/tala för – att inte tillgodose alla verkliga behov, är kärnan i landets och världens nuvarande politik.

Den totala bristen på att värdesätta vår miljö – där inte ens ett ”miljöparti” äger välviljan – utan fokuserar på ”tillväxt” dvs mera pengar. Ett parti som i stället stödjer mera konsumtion och mera slavarbete. Det hela liknar nu mest ett grovt och allvarligt skämt.

De ledande spelar en teater – de är inte äkta människor. Äkta människor har kontakt med sin egen välvilja och därmed sin egen kraft. De nuvarande ledarna är mest inställda på att få en plats i TV – att själva synas – att få tillhöra ”de som bestämmer”. Att få fotograferas tillsammans med omvärldens små och större tuppar.

(Det kan finnas några få undantag men deras kraft räcker ännu inte för att få med sig den stora penga- och självfixerade politikermassan.)

Det mesta görs ännu till  partipolitik  – och själva sakfrågorna fråntas sitt värde och fokus. Det handlar först och främst om att kriga mot varandra. Och därför kan ingenting lösas eller bli bra, då ingen välvilja finns.

Politiken har blivit en plattform för att kriga – inte för att lösa problem och fördela vårt gemensamma efter behov och rättvisa. Vi har t ex ledare som genom turer av tidigare uteslutning och mobbning, nu har full möjlighet att ta illusorisk revange – att få bestämma över andra och att visa sitt förakt för all svaghet och förakt för själva landet och stora delar av vårt folk.

Vi behöver ledare som tycker om sitt land och sitt folk!

Men – till syvende och sist – vi har de ledare som speglar allt vårt nedtryckta undermedvetna. Så den verkliga kraften finns inom var och en som lyssnar på och finner sitt äkta jag och därmed all kraft och kärlek som behövs för att inte längre bry sig om alla dessa penga- och självfixerade skådespelare.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s