Med könet som medel

Genom att kvinnor inte haft någon synlig makt har de genom årtusenden använt sitt kön för att i många fall ”ändå få som dom vill”. Detta är inte detsamma som att det dom velat skulle varit något ”felaktigt”. Men detta ”medel”, som många män tagit som ett vapen, har ofta varit det enda sättet att få stöd för något i den patriarkala världen. Detta urgamla spel pågår i många fall ännu och det är detta som underhåller det gamla patriarkatets maktdominans.

Genom att betona sin kvinnlighet så att själva könet blir det som utstrålas – bibehåller man den urgamla splittringen och därmed också kampen mellan könen. Behovet att göra sig ”attraktiv” vittnar om ett underdånigt kråmande inför de som verkar ha makten. Ett mycket gammalt primitivt förhållningssätt. Kvinnor som t ex ännu inte lärt sig att gå platt på marken, utan stolpar omkring i höga klackar, har ingen kontakt med Moder Jord eller sin större kvinnlighet. De lever ännu på mäns villkor och syn på Världen och dess problemformulering.

Det underdåniga behovet av att behaga män och omvärlden – att ”göra sig till”  i stället för att stödja och vara sitt äkta inre Själv. 

Och det offentliga kollektivet belönar ännu alla som framhåller sitt kön – glorifierar allt detta ytliga – dessa masker. Alla dessa ”kändisar” som nästan dignar under sina masker av smink och utstuderade klädslar – livrädda för att andra skall se deras ”osminkade” Jag.. 

Det är inget fel i att ta hand också om sitt yttre och pryda sig – men om detta blir en mask som överskuggar den inre individen eller betonar själva könet mer än människan – då är man ännu fast i det patriarkala synsättet på människan. Och så länge denna splittring/kamp göds – kan ingen harmoni uppstå, varken hos individ eller samhälle.. Och ett ständigt beroende finns kvar – att någon annan skall ”göra en lycklig” – att andra eller samhället har makt över en osv.

Och många män är ännu rädda för kvinnor som inte är ute efter att behaga – då de inte har/får någon makt över dom. Utan tvärtom kanske lyser upp och tar fram deras ”litenhet” eller brist på attraktionskraft. Eller inte ställer upp på något gammaldags ”moderskap”/ tycka synd om/ömka..

Denna könsmaktsordning har inte ens Gudrun Schyman m fl brytt sig om… i stället stödjer hon och liknande den gamla ordningen, genom att bejaka sin attraktionskraft genom klädsel mm. Därför fungerar inte heller Fi och deras program, då de ännu vill spela på patriarkatets planhalva, dess könsuppdelning och villkor. Och förnekar det djupa förtrycket av det mjukt kvinnliga mm. De tar inte ställning för något inre barn – tar inte ställning för någon moderlig omtanke, Och eftersom de själva är attraherade av makten och dess uttryck, blir det ett krigande i stället för dialog. Denna sorts feminism består mest av karriärkvinnor och talar mest om lika villkor i arbetslivet (vilket är viktigt) men de missar helt förtrycket av det feminina mjuka och förtrycket av det inre Barnet. Som sagt – de är ännu på männens planhalva.

Många uppvaknade utvecklade kvinnor vill nu se jämlika män – som bejakar människan i stället för könet. Många kvinnor är mycket trötta på alla dessa män som antingen kryper undan och blir ömkliga eller också försöker använda makt.

Alltså har kvinnorna lika stor del i att en gammal könsmaktsordning ännu gäller. Det är inte bara männens ”fel”.

Den inre harmonin skapas när man lyssnar på sitt inre och därmed – hittar kvinnan sin inre man och mannen hittar sin inre kvinna. Vi  blir äntligen hela Människor!

Mänskligheten behöver nu MÄNNISKOR – inte könsvarelser som bibehåller kampen och tudelningen.

Mänskligheten behöver kvinnor och män som blivit MÄNNISKOR och därmed har upphört med könskampen och kan verka för en godare och mänskligare Värld. 

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s