Det rättmätiga hatet/föraktet/heliga vreden hos alla de som burit förtrycket

* Judarna
* Kvinnorna
* De mobbade
Det finns känslor av hat inom alla dessa – annars skulle inte detta Spel kunnat äga rum. Men det är till största delen kontrollerat – till skillnad från alla dess förtryckare, som har riktat det utåt i handling och ord.

Ett rättmätigt hat hos de som genom årtusenden fått bära Skulden/förtrycket. Hos Judarna som jagats och dödats och rånats på rätten till sitt eget land och liv.. Som fått bära mänsklighetens privata och kollektiva misslyckanden – så att andra kunnat projicera bort sina egna negativa, dömande tankar, känslor och instinkter. Allt det som de förnekat hos sig själva, har de i stället lagt på Judarna (m. fl.). (Det finns undantag även hos Judarna – som kunnat köpa sig ett visst beskydd. Men som alltid har levt dolt för att inte dra till sig mera förföljelse och skuldprojicering.)

Sen beror det på hur mycket Judiskt liv – hur många inkarnationer av förtryck som genomlevts och därmed lagrats. Det finns Judar som kanske bara i detta liv inkarnerat som Judar och dessa bär inte förtrycket och kan i många fall i stället vända sig emot sitt eget folk och förneka hela dess historia av lidanden.

CIMG0593Hos kvinnorna – som grupp (även här finns det undantag som aldrig burit något förtryck). Att ibland bli slagen, våldtagen, ”fått göra sin äktenskapliga plikt” utan egen verklig vilja – stå i bakgrunden – inte bli lyssnad på – ”kvinnan tige i församlingen” osv. Lägg därtill all den sorg över vad som förtryckarkraften gjort med Moder Jord (då kvinnorna varit de som gråtit mest över skövlingen). Kollektivet försöker ännu kontrollera Kvinnan genom att försöka forma och ”göra om” henne. Enligt det synliga kollektivet duger aldrig Kvinnan som hon är, dvs hon skall kontrolleras eller vara till behag för mannen. En underdånighet råder ännu, fastän många tar den för ”kvinnomakt”, men som bottnar i att det är mannen och den manliga normen som är viktigast och måste behagas. Inte att kvinnor får vara människor rätt och slätt. ”Vackra” kvinnor och Kvinnor som jobbar enligt den manliga normen släpps oftare fram än rena människokvinnor.

Och det är den patriarkala normen som ännu härskar i samhället  som härskar både över kvinnor och män. Där det materiella, prestation och konkurrens/krig får styra – över allt det mjuka och inkännande i människan. Men allt detta mjuka och förtryckta vaknar nu och gör sin röst hörd. Urkraften går inte att stoppa!

Det är inte underligt att detta förtryck av både Judar och Kvinnor frambringar ett förakt för alla de som gjort detta – för den fulhet i tankar ord och gärningar som detta innebär och som görs mot Moder Jord och hela mänskligheten. Det är inte konstigt att det ännu finns kvinnor som hatar män – när så många män ännu vägrar inse det patriarkala mönstret i hela samhällskroppen. Så många män som ännu försvarar sina revir och vägrar lyssna. — Och ja det finns förtryckande kvinnor också – men man måste se det stora grundmönstret – inse proportionerna i det hela. Och även bland de män som stödjer kvinnornas kamp, finner man – när man börjar skrapa på ytan – att de egentligen är mest intresserade av själva kampen. Inte på att lösa problemet – man har lätt för att se det allra våldsammaste uttrycket av det patriarkala förtrycket och bland de som ”är långt borta”. Men vägrar att se att de själva på ett närmare håll både deltar i och förnekar det invävda förtryckarmönstret. De är mer eller mindre ”hemmablinda”. (Alla stödjande män gör inte så – men många är ute efter sin egen hjälteroll.)

Och i denna upplösningens Tid försöker man ännu tysta och döma de förtryckta – när de reser sig och försvarar sig – genom att ”tycka” att de skall bete sig som ”helgon”. Medan förtryckarna tillåter sig att både hata, döma och vara allmänt ”fula”. Och många går till attack bara de hör ordet ”patriarkat” – utan att inse hela det Spel av förtryck som detta handlar om. Både för kvinnor och män. Så många vägrar ännu att inse det djupa förtryckarprogrammet och går i ständigt försvar – i stället för att lyssna. Så många män har ännu en oförmåga att se sitt eget inre program och övertag i kollektivet. (Och vill alltid försvara sig med att ”det finns minsann kvinnor som …”) Och vägrar inse proportionerna i det hela.

De mobbade genomgår liknande attacker och mobbningen är invävd, så många Judar och Kvinnor används som syndabock/mobboffer. Liksom de andra män/kvinnor/pojkar/flickor som andra använder för att projicera sitt eget inre självhat på.

Erkännas måste den rättmätiga känslan av förakt för alla som visar ren elakhet, hänsynslöshet, dumhet (för att det inre är fyllt med sopor) – då det alla dessa sänder ut är just förakt för andra.

Allt det som kvinnor och det feminina i Skapelsen har fått utstå av förtryck, förnekande, tillbakahållande och skuldbeläggande, bär självklart med sig en våg av hat, ilska, förakt – förutom den stora sorgen – när det lösgörs. Det är exakt lika stor och våldsam kraft som använts för att trycka ner det – av det patriarkala mönstret.

Av Judar och Kvinnor begär kollektivet ännu att de skall bete sig ”helgonlikt”. Och muskelkraften försöker ännu ha kontroll i kollektivet genom att döma och tysta den rättmätiga vreden. Kyrkans skenhelighet understödjer också detta. Kristendomen som har tabubelagt alla kraftfulla känsloyttringar – som förtrycker det feminina i Skapelsen. Endast Fadern dyrkas – inte Moder Gud/Gudinnan. Älska din nästa mer än dig själv – dvs ”jag själv” är mindre viktig osv. Alla uttryck av kraft – försvar för det egna inre sårade tillåts inte inom kristendomen.

Det handlar inte om att göra till offer – utan om att erkänna de rättmätiga känslorna som allt detta inneburit. Många är ännu så rädda för att se och bli sedda som offer – så att de äkta känslorna blir tabu och undangömda.

I den heliga vreden finns Kraften – förnekar vi den, förlorar vi hela den grundläggande Kraft som skall bära oss framåt – uppåt – in i den Nya Goda Världen. Förnekar vi den – förnekar vi också det feminina inom oss och kan aldrig få äkta kontakt med vårt Hjärta och Moder Jord.

Och – javisst – man kan se alltihop från en Högre synvinkel – men inte genom att förneka och blunda för denna djupa nivå av mänsklig smärta och erfarenheter. Om man inte lyser upp och helar det som sker i avgrundsdjupen av det mänskliga medvetandet – kan ingenting helas. Livet och samhällskroppen undermineras ständigt, tills detta är upplyst och balanserat.

Urkraften kommer med sin glödande massa och är MED de förtryckta!

(Att för min egen/min gruppsjäls del ha som uppgift – i mänsklighetens tjänst – att upplysa och rensa i det mänskliga medvetandets kloaker – har sannerligen inte varit något glamoröst och hyllat arbete. Utan precis tvärtom – många som symboliskt pinkar på en och man blir smutsig av att människor åter vill kasta skuld på en – för att man belyser kloakerna. Och kloakråttorna – ofta stora som katter har jag fått infånga under ständig rädsla att bli biten. Men denna uppgift överlämnas nu undan för undan till andra – till de som inte är bärare av den existentiella skulden och alltså inte berörs av kloaksmutsen – och till varje individ som själv får ta ansvar för sitt avlopp.)

Nya rena tankar finns nu att ladda ner från det kollektiva medvetna och omedvetna.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Personligt, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s