Inre och yttre våld – cybervåld – krig

”Experter” debatterar om t ex våldsamma datorspel gör barn, tonåringar och ”vuxna” våldsbenägna. SJÄLVKLART ! Allt som man fokuserar på växer – fokuserar man på våld så växer våldsenergierna/tankarna på våld  inom alla. Då kan detta fördelas såsom att vissa agerar ut detta direkt och ofta -och andra blir allt räddare och räddare och kanske begår självmord eller exploderar och begår ett vansinnesdåd.

Såsom man förut och ännu gör, ursäktar alla våldsamma ”lekar” med att ”de måste leka av sig sin rädsla” är ett grovt missförstånd på hur det mänskliga psyket fungerar. Därför har vi ännu en massa pojkar som alltid använder våld – de programmeras redan från födelsen att de måste slåss för sin existens. Självklart blir det att när man tränas i kamp – blir livet en kamp. Det dominerande tankemönstret blir kamp och dominans. Och därmed blir alla mjuka känslor inför sig själv och livet bortträngda.

Att ännu tillverka krigs- och våldsleksaker och spel uppehåller självklart det gamla tänkandet och blir till en misshandel av barnets oskuld redan från tidig start. Allt som vi övar in i barndomen blir till ett självgående dataprogram i vårt fortsatta liv – om vi inte får tillgång till andra kärleksfulla program. Så det är inte en oskyldig gest att ge barn leksaksgevär eller pistoler. Man programmerar för krig!

Både pojkar och flickor måste träna sig att först och främst använda ord när de skall försvara sig eller få fram sin sanning! Och orden måste komma från att man först lyssnat på vad man egentligen känner. Inte för att vinna något krig.

Det dominerande tankemönstret hos flertalet män är att gå i kamp och få kontroll – antingen med våld eller med ord – detta har ingått i det mänskliga Spelet – men är inte menat att fortgå!!!

Så länge detta gamla tankemönster uppehålls ges det ingen plats för att ta emot livet – ingen plats för frid, fred, lätthet och glädje. Så många män sätter ännu tyvärr en ära i att ständigt kriga – med ord eller våld. De är ”stolta krigare” – men detta leder till en stor sorg, då de förnekar och överger sin inre feminina aspekt och det inre barnet. Och denna saknad  försöker de jobba sig ifrån genom mera kamp – i stället för att stanna upp och börja lyssna, Både på sig själva och på kvinnor, barn och de män som slutat kriga.

De män som ännu krigar beskyller ofta kvinnor för olika ting – kallar dom bitch och liknande – vilket enbart är ett resultat av att de förnekar och förtrycker sin inre feminina sida. Och dessutom försvarar de sina roller som naturlagar. Kvinnor har ofta fått utstå rollen som den skyldige, när det gjort ont inuti mannen (p gr a att han förnekar sin inre kvinna och barn). Och när kontrollen inte längre fungerar – blir han desperat och riktar detta oftast utåt.

Det stora förtrycket av det feminina inom män och programmerandet av kamp inom, försöker många män bli befriade från genom att bl a skrika och vråla och ge hela sin frustration på sporthändelser eller eget sportande. Därtill fogas ofta alkohol som förstärker förtrycket och utagerandet blir ofta våldsamt. De begår ett starkt våld mot sitt eget själv och blir därmed kapabla att också göra det mot andra. I alla möjliga situationer. De har då noll inlyssning på sitt eget inre barn – sina mjuka sidor mm.

Visst skall vi använda Sanningens svärd när vi behöver försvara oss själva och det ömtåliga och verkligt förtryckta i vår värld – men bara i ord och inte till att meja ner eller hota andra.

Därtill har kommit det kommersiella Halloweenspökandet – och det är inte något som tillför mänskligheten något kärleksfullt precis… fokus på mörker – ger mera mörker!

Det gäller att öppna ögonen för det mångtusenåriga Spelets tankemönster – som det nu i denna Tid är dags för att upplösa – till kärleksfullt samarbete mellan män och kvinnor – både i det inre och det yttre. För att skapa ett kärleksfullt samhälle och en bättre Värld.

Till slut måste alla svärd läggas ned – när vi vågat använda dom på ett hederligt sätt – då är det tid att försonas både med sig själv och andra. För att kunna ta emot det fulla Livet – Kärleken, lättheten och glädjen. 

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s