Lucia – Ljusets budbärare

luciaInför årets Luciadag 2016. En tyvärr lika gällande repris från senaste årens Lucia. (även om jag inte vet hur det gestaltar sig i tv i år – men förklaringsmodellen omkring är säkerligen densamma) Vår svenska Lucia är INTE detsamma som helgonet från Syracusa! Apropå de numera ofta svarta/mörka luciorna som det officiella Sverige och SVT visar upp – som en kränkning mot allt som är ljust – blont och nordiskt! Lucia sprider LJUS i mänsklighetens mörker – och INTE martyrskap! Och ingen ifrågasätter varför vi i Norden skulle fira ett helgon från Syracusa! Hon har ju ingen koppling till Sverige! — Det är vårt Nordiska Ljus – Sanningens Ljus – Uppvaknandets Ljus som vi sprider till Mänskligheten! – Just för att vi har och går igenom Det stora allomfattande komplexa Mörkret på Jorden.Många gamla själar är inkarnerade i Sverige.

Det officiella Sverige vill förinta allt som andas Sverige. Vill ta ifrån oss all stolthet och glädje och mänsklig storhet – och unikhet. Slätar ut och blandar så inget svenskt skall synas – urvattnar. Om man blandar ut allt till en vattvälling – så finns det inget Ljus kvar som kan LEDA och visa Vägen för de vilsna – inget Heligt..

CIMG9155 (Att sen Lucia gjorts tilll en skönhetstävling – bortom verklig värdighet och resning – är också sorgligt. Att det sen skrider fram mängder av Lucior på dagis och småskolor är ju fint och oskuldsfullt – men när vuxna tramsar till med manliga lucior och annat – då har man gått för långt. Det har i Sverige blivit en sport att förlöjliga och upplösa sådant som är vackert och heligt. Ett Jante-exempel – ingen får vara ”större” och t ex visa vägen. Man vill nedgradera all mänsklig värdighet. Alla skall helst vara lika låga.)

— Vårt land är bärare av många Ljustraditioner – det är vår Högre uppgift  – att för Världen visa på ett Högre Ljus och en Högre mening med Livet. Vår Adventssed med mängder av Ljus och väntan på att ett Kristusbarn skall födas och Lucia – är vårt sätt att både för oss själva och omvärlden göra oss påminda om det Gudomliga i och bakom Allt. Vi har tagit detta så naturligt och självklart, så att vi blivit blinda för att vi har en sådan Ljus-sed. Och i dessa tider försöker t o m många  mörkerkrafter förhindra delar av denna Ljus-sed. Detta är en stor Skam.

Men Lucia har en mycket djupare mening än den att hänvisa till en flicka på Sicilien. Lucia kommer för att sprida Ljuset – när det är som allra mörkast. En Budbärare – och lika helig som Jesus som föds 11 dagar senare. Hon är Budbärare av Ljuset och den kvinnliga Essansen i Skapelsen. Hon kommer inte för att sprida ordet – utan Ljuset. Den mörka Sicilien- Lucia speglar möjligen lidandets Lucia  Och det blir fel signaler om man försöker efterlikna en sådan.  – Den svenska Lucia står för ett högre Ljus – bortom lidandet. lucia 4

Att vi sedan också har ett kors som grönskar – att efter död kommer nytt Liv. Och att dansa och vara såsom barn runt det grönskande korset – fullt av Liv.

Vi har många livsbejakande seder – där både Natur (det hedniska) och det Himmelska är ETT. Seder som påminner oss och Världen om Gudomligheten i och bakom Allt. Att våra seder i många fall överskuggats av frosseri, dryckenskap och köphysteri är sorgligt – men under all denna yta finns ännu själva den goda grunden kvar. Och förhoppningsvis söker sig människor allt mer tillbaka till denna grund. När denna ytliga ”njutning” inte ger något längre. Tillbaka till renheten i alla Ljusbudskap.

Det är så mycket som vi i Sverige tagit för givet att ”alla har och vet och förstår” – vi har så mycken inbyggd mänsklig välvilja, omtanke, Ljus, vishet, helhetstänkande, naturkärlek mm – som vi inte inser att vi är ganska ensamma om. Dock har mycket av detta nu förmörkats av mörkerkrafter som vill förneka hela vårt lands unika existens och gåvor.

Andra länder har sina speciella gåvor men ingen har gåvan att sprida medvetandet om Helheten av mänskligheten såsom Sverige – där alla mänskliga aspekter av mänskligt liv existerar – och där det Himmelska och det Jordiska är/skall bli  förenat. Och inga andra länder har gåvan och uppgiften att sprida Ljuset för omvärlden – så som Sverige!

Mitt huvudbudskap här var, att vår svenska Lucia är något bortom Syracusas Lucia – vår Lucia är något som vi skall vara stolta över – och skall inte hämta sitt berättigande från något helgon från Sicilien!

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, en Ny Värld, Life, Livet, Love, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lucia – Ljusets budbärare

  1. proleten skriver:

    Mycket upplyftande skrivet

  2. Reblogged this on Gunillasolara's Blog and commented:

    En tyvärr lika gällande repris från förra Lucia. Vår svenska Lucia är INTE detsamma som helgonet från Syracusa! Apropå de numera alltid svarta/mörka luciorna som det officiella Sverige visar upp – som en kränkning mot allt som är blont och nordiskt! Lucia sprider LJUS i mänsklighetens mörker – och INTE martyrskap!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s