Alla dessa ”stora” kostymgubbar

Alla dessa så kallade makthavare – som reser hit och dit och pratar med varandra och ställer sig på rad för att fotograferas. I symbios med Världens nyhetsjournalister. Alla dessa bilder på ”här är vi som är viktiga” blir till en parodi för de som inte bländas av eller hukar sig för makten. Deras makt är en ren illusion – som bygger på att andra servar dom och böjer sig för deras ”storhet”. Det är själva folkmassan – de som tror/ger dessa makt – som har den världsliga  verkliga ”makten”. Utan bugande undersåtar – ingen maktfaktor. De lever dessutom i en egen liten värld och har ingen kunskap om den större verkligheten och ändå ges de mandat att bestämma över denna verklighet. De bestämmer om det skall krigas eller inte – och slavarna lyder – utan egen reflexion – utan att tänka själva.

Slav och maktfaktor lever i symbios. Men även maktfaktorn lever i sitt slaveri. Hela denna maktpyramid bygger på slaveri – från topp till fot. – ingen har kontakt med sitt autentiska Själv.

Hela Bryssel-komplexet liknar mest ett stor skämt – resande bort och hem bort och hem och vandrande i korridorerna och ta emot stora löner. Men till ingen nytta för mänskligheten. Samtidigt är det inget att avundas dessa nonsensjobb – ständigt slipsstrypta halsar och ”knytblusar” –  papper och möten i miljöer av betong och glas och långt från det rena verkliga pulserande Livet.

Och vissa herrar är så små så att de går i högklackade boots och skönhetsopererar sig. Och deras uttalanden – om allt möjligt – visar att de egentligen är mer eller mindre patetiska varelser.

På landsnivå gäller liknande förhållanden – politiker (åtminstone de som gör sig hörda) visar sig inte ha någon verklig kompetens, insikt eller vilja att tillföra mänskligheten något gott. De flesta nuvarande politiker synes enbart ha sökt sig en karriär och en säker hög inkomst och är till ingen nytta för folket. Människor måste inse att själva viljan att göra landet till ett gott land, saknas hos de folkvalda . Den egna vinningen av status och pengar bestämmer snabbt inriktningen. Helt enkelt – FEL folk har sökt sig dit.

Det finns så många rent mänskligt små människor bland maktens folk – som bara rider på euforin att få bestämma – och andra fascineras av all denna bestämdhet/järnvilja och blir helt blinda för vad som bestäms.

Att inte vilja andra människor och landets väl – att bl a hysa förakt för svaghet – är ett gravt tecken på mänskligt förfall.

Hittills har inga ledare med mänsklig resning stigit fram.

De verkligt stora människorna hittas inte bland makthavarna.

Den verkliga makten utgår från det som är bortom all denna patetiska soppa – men det tar vi en annan gång.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alla dessa ”stora” kostymgubbar

  1. Gunilla Solara skriver:

    Reblogged this on Gunillasolara's Blog and commented:

    Lika aktuell!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s