Frihet kan inte längre få betyda att få sprida destruktivitet

Frihet på andras bekostnad
Denna ”Frihet” har härskat länge – att precis allt skall vara tillåtet – under begreppet ”den individuella friheten”  ”religionsfrihet” och andra frihetsbegrepp. Utan några skyddande gränser för medmänniskor, det gemensamma samhället och natur. De hänsynslösa och destruktiva har fått fritt spelrum -på beskostnad av andra människors livsutrymme.

Bland det mest destruktiva finns dogmen islam med  sitt GRUNDLÄGGANDE förtryck av det feminina i Skapelsen. Att själva grunden bygger på detta vill många inte låtsas se, utan pratar bara om deras rätt att göra som dom vill och därmed sprida detta mindervärdestänkande om kvinnorna på Jorden.. Att tillåta denna destruktivitet att sprida sig och inte stå upp för grundläggande mänskliga rättigheter, kan inte ansvarstagande medlemmar av den mänskliga familjen gå med på. Vi har alla ett Ansvar för Helheten – för vårt gemensamma liv på Planeten. Det måste finnas respekt för människans grundläggande fri- och rättigheter.

Det är inte detsamma som att alltid få göra ”som man vill”, utan alla måste tänka på Helheten! För fortsatt samlevnad krävs respekt från alla håll. 

Att tala om religionsfrihet – som går ut över andra och det fria samhället och den fria individen, är ett högst omoraliskt ställningstagande. Men ännu kämpar en mängd människor för ”rättigheten” att både de själva och andra skall få sprida destruktivitet i vår gemensamma samhällskropp. De har totalt missuppfattat ordet tolerans. De har fått för sig att man skall vara tolerant mot destruktivitet. De har fått för sig att alla som vill leva sitt liv i fred, utan inkräktan – med rätten till sitt eget själsliv, skall tolerera att de hänsynslösa stjäl deras livsutrymme.

Många innefattar ännu tron – att Leva är detsamma som – att göra mesta möjliga, att höras så mycket som möjligt, att skrika ut i mikrofoner med en massa decibel och högtalare, att dricka alkohol och överlämna ansvaret till andra, att ”våga” med hjälp av alkohol, att skövla natur och tätbebygga överallt eller kalhugga mm mm – allt detta utåtriktande – vilket är detsamma som att låta den maskulina inre sidan dominera över den feminina och över det inre Barnet. Och det mesta av allt detta utåtriktande blir destruktivt för det gemensamma (självklart också för individerna själva). Det tar plats över alla som inte vill leva destruktivt – stjäl vårt gemensamma livsutrymme, som också de mera återhållsamma har sin självklara rätt till. Tyvärr är detta system nu så intränat – så man tror att detta är Livet och någon slags Naturlag – men allt detta destruktiva är en kapplöpning mot död! – Att försöka sluka Livet och skövla vår gemensamma Natur – vilket alltså i stället blir en snabbare död. Eftersom allt detta är en flykt från det inre Självet och ett förtryck av allt som är mjukt och ömtåligt – både inom och utom. Och det är YTTERST ojämlikt!.

Här har vi också alla rökare som under alla år tagit sig ”rätten” att förgifta andras rent existentiella rätt till sin egen inandningsluft. Ett otroligt hänsynslöst missbruk. Och att många rökare tycker sig ha rätten att kasta fimpar på vår gemensamma mark – och tycker det är rätt att andra skall städa efter dom. Eller alla explosionsmotorer av typ lövblås (i st f meditativ lövkrattning), grästrimrar, racing av alla slag osv – där deras ”frihet” berövar omvärldens rätt till tystnad och skönhet. Det finns mycket av s k ”utveckling” som blivit till destruktiva ting. Allt ”modernt” och nytt ger inte mervärde till mänskligheten, utan blir till förkrymt Liv – som stjäl Livsutrymme.

Självklart orsakar all destruktivitet en enorm massa sopor – både i vårt psykiska gemensamma utrymme och i vår gemensamma Natur – och tär på alla våra resurser i natur, kropp och psyke. All destruktiv ”frihet” går ut över hela kollektivet – det gemensamma samhället och samlevnaden.

All destruktiv ”frihet” splittrar den mänskliga familjen och förhindrar samlevnad.

Försvararna av t ex islam – talar högt om alla människors lika värde – men struntar totalt i alla överkörda och förtrycktas värde!

Det handlar inte om något dömande – utan om en gigantisk uppbalansering och återtagning av alla förtrycktas, alla tysta och återhållsammas – lika rätt till sitt livsutrymme.

Det handlar om bristen på föräldraenergier – omsorgsenergier – vuxna människor som sätter gränser och bryr sig om Helheten.

Det är tungt att lyfta upp all denna obalans – men detta måste göras!

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Frihet kan inte längre få betyda att få sprida destruktivitet

  1. proleten skriver:

    Ett bra åskådliggörande av vådan med den ”falska toleransen” som står i motsättning mot den äkta.

    Och fina kattbilder dessutom

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s