Att vara snäll mot sig själv

Många av oss öppnar oss nu igen för den kaotiska yttervärlden – efter åratal av inåtlyssnande och avstånd från den i expressfart framrusande jakten på yttre lycka. Och när vi nu lite grann rör oss i karusellens områden, har vi inte våra gamla aspekter med oss och mycket blir (som jag nämnt tidigare) som att göra allt på nytt igen. Och då kan vissa gamla rädslor och prövningar återkomma och vi kanske inte gör allt ”perfekt” och inte alltid lyckas eller ”gör exakt så som man skall” osv. Och då kommer läxan/gåvan att så fort som möjligt förlåta oss själva. Och inse att vi – efter alla omständigheter – gör precis så gott vi kan.

Allra helst för alla som förut alltid gjort allt så ”perfekt” och ”så som man ska”. Men den säkerhet vi då förut kännt – har varit byggd på att just ”göra precis så som man skall” för att undvika dömande av sig själv och yttervärlden. Ett mycket begränsat liv – där dömandet legat under ytan och förhindrat full upplevelse av Livet och en enorm begränsning av allt det som är vi. Många viljor och djupa drömmar har förtryckts – för att passa in.

Sen finns det förstås alla de som alltid tagit plats och levt ut (fast oftast är det sina egon de levt ut). Och det finns alla de som levt på alla återhållsammas energi och varit hänsynslösa och trampat ner. Allt detta måste balanseras, så att alla får sin berättigade plats – men bara genom det verkliga inre Självet – inte genom egot/masken. Med full respekt för allas gränser och det gemensamma utrymmet. Det måste bli ett slut på alla former av Energistölder – bl a genom gränssättning och de återhållsammas rättmätiga plats och viljor i det gemensamma. Det finns ännu många som stjäl den kollektiva uppmärksamheten genom högljudhet, högtalare, problemformulering, skuldkastande etc. Genom att dra till sig uppmärksamheten på ”fel” saker, tar de kontroll och förhindrar en kärleksfull lösning på alla våra gemensamma problem.

Alla människor som längtar efter lycka och en verklig mening med livet – måste förlåta och forsonas med sig själva. När man länge lyssnat inåt sitt verkliga inre själv – bortom alla pålagda masker, inlärningar och dömanden om vad man ska och inte ska – blir förlåtelsen djup och varaktig. Men alla måste sträva efter att sluta döma sig själva (och därmed också andra). Det är den enda vägen mot fullödigt Liv, Kärlek och Meningsfullhet.

Att vid eventuella prövningar stå upp för oss själva, men sen snabbt släppa taget och inte döma oss själva för att vi drog till oss prövningen. Prövningar kommer, för att uppmärksamma gamla sår och fördömanden och för att ge oss en chans att förlåta oss själva.

Det finns ingen Skuld – bara vårt eget inre dömande som vi programmerats med – för att spela Spelet – tills det var dags att vakna upp från mardrömmen. Det finns varken gott eller ont – bara olika upplevelser vi valt att gå igenom. Och alla har spelat roller i en Teaterpjäs. Skaparen – Guden – Gudinnan dömer inget! Allt är Gudomligt neutralt och all Energi som ligger bakom är Kärlek.

Människor befinner sig på många olika nivåer av uppvaknandet – men försoningen med oss själva är det absolut viktigaste.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s