Vi har redan producerat så det räcker långt in i framtiden

Alla dessa produkter – förutom färskvaror av olika slag – som Världen hittills producerat och som lagras överallt – skulle fylla upp de flesta av våra behov. Det nuvarande oändliga överflödet av produkter matchar inget som helst verkligt behov. Tänk tex på alla dessa nya bilar som står på lager hos bilhandlarna – till ingen nytta (har gått förbi massor av bilhallar dagligen och ser alla dessa som står i rader i st f att ägas och användas av de som vill och behöver en ny bil) – alla kläder som skall vara nya varenda säsong – vilket otroligt lager av sopor som blir där och jag antar att mycket av det eldas upp, för att inte förstöra ”marknaden”. All mat som slängs – ton efter ton och handlarna som hellre skickar tillbaka gammalt bröd för att få pengar i st f att skänka dem som fågelmat. Allt detta producerar ju gigantiska sopberg och stjäl Jordens resurser  och allt slöseri av mänskliga resurser – slaveri i st f livsglädje.

Allt under det ”heliga mantrat – sysselsättning produktion tillväxt” – utan någon som helst tanke på behov och livskvalité.

Saker prylar  saker – och att producera dom, har gjorts till målet med livet. Om man ändå skänkte bort allt överflödigt till alla de som inte har. Men marknaden är ”helig”. ”Det gäller att skapa marknadsandelar” Hellre bygga nytt och tekniskt avancerat, än att hålla priserna nere. ”Modernt och ”utveckling”” – skall tillbedjas. Livet består väl av produktion, tycks många företagare tro.

Balanseringen mellan Behov – Produktion, är obefintlig.

Dock behövs det produktion av en massa nytänkande inom energiområdet. Men att se alla dessa producerade produkter som aldrig kommer till någons nytta – känns som tecken på en otrolig ointelligens. Jakten på nytt nytt nytt blir till en massflykt ifrån de verkliga behoven – att stanna och lyssna på sitt eget Själv och de rent existentiella behoven. Och hur många vindar, källare och garage är inte överbelamrade av alla prylar som man slösat sina pengar på. Och att ha dessa  saker/skräpsamlingar suger en massa livsenergi. Genom att vara bunden till dom och inte våga slänga dom, medför att livet stelnar. Allt blir tungt – håller oss kvar i det gamla och inga nya fräscha upplyftande tankar kan tas emot.

Nu inser jag ju att produktionen inte kommer att upphöra, trots det absurda i det hela, men om människor undan för undan slutar att följa masspsykosen nytt nytt nytt – så kommer det ju att lösas av sig självt. Och visst skall vi unna oss roliga och vackra ting – men vi bör inse att tex en allt större plattTV (eller TV överhuvudtaget) medför att vi flyr allt längre bort från oss själva och vårt EGET liv. Så mycket av alla dessa prylar gör just det, att vi förlorar/flyr från kontakten med oss själva..

Många är ännu så otroligt rädda för ”att gå bakåt” – men det handlar inte om det, utan om en avskalning av alla ytliga behov som vi lagt på oss, för att i stället hitta dom verkliga behoven och en autentisk varaktig lycka. Men många som hängt upp sina liv på dessa prylar, kan ännu ropa högljutt att ”ingen skall bestämma över mina prylar”. Och självklart blir ingen tvingad till detta, utan insikten måste komma inifrån. Samtidigt måste ALLA ta sitt ansvar för Jordens gemensamma resurser och att  prylberoendet inte bara är individens ensak, utan påverkar alla andra medmänniskor. (”Häftiga” bilar och annat explosionsmotoriskt mm mm). Att hänga upp sig på prylar är att inte ha någon integritet – då fokuset ligger utanför individen. Man står och faller med dom.

Det handlar inte om att leva spartanskt och tänka i fattigdoms- eller snålhetstankar – utan om att finna den verkliga livskvalitén och fylla våra verkliga behov. Och att lösa upp det slaviska beroendet av ”prylar”. Vi måste först hitta lyckan inom oss oberoende av prylarna. Om vi inte gör det jobbet med oss själva, kommer vi att köpa oss själva till kollaps, sjukdom eller död – och självklart en tom plånbok.

Och som sagt – allt som hittills producerats och som ligger lagrat och förstörs Jorden runt, skulle räcka till många av våra behov – långt in i framtiden…

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s