Som att börja om på nytt …

Det liv som en uppvaknad transformerad människa öppnar sig för, blir som att göra mycket av det man tidigare gjort – som en nybörjare igen. Då gamla inre aspekter – som oftast inte varit speciellt omtänksamma mot oss själva – har använts förut. Och när dessa blir  så gott som utplånade, fast ändå skall stödja det nya Jaget – så blir det inte som förr. Utan det kan bli lite hursomhelst – inte ”perfekt” – men med den skillnaden att omtänksamheten är med i stället. Dömandet är borta.

Att steg för steg gå ut i Världen igen – utan något pansar eller försvar – är nödvändigt men lite otäckt. Man måste dock ha sitt inre föräldraskap med sig och inte utsätta sig för onödiga prövningar och destruktiva miljöer. Det inre Barnet måste ständigt bli lyssnat på. Men att gå ut i detta kaos av det mänskliga materiella sökandet är mycket påfrestande.

Och inse att vad vi än möter så är det vår Ande som ännu vill skala av oss lite rädslor och ta oss djupare in i oss själva. Ingen annan har någon makt över oss – även om de låtsas att så är fallet.

Symboliskt också så grävs och rivs det och byggs om överallt. Vägar, gallerior, samhällen – en otrolig röra är synlig. Och tyvärr måste vi tydligen vänja oss vid att allt varmt, vänligt, mjukt och vackert i samhällsbygget försvinner och kantigt, kyligt, fult och kommersiellt tar över. Svart är visst den enda ”färgen” som alla designers känner till – iaf här norr om Stockholm. Man kan bara hoppas att det är en övergångsperiod.

Jag kan bara tröstas med att en av de högre anledningarna troligen är att vi skall släppa all form av trygghet och ”mys” i det yttre och finna det inom oss i stället. Och det blir ju samtidigt olika galleriors kommande död – då människor inte vill gå i dessa kommersiella monsterbyggnader (undantaget ännu är de stackars ungdomarna).

Så småningom är det förstås meningen att vi inte skall känna av och spegla vad som sker i den yttre miljön. Vi har ännu – även om vi rensat stort inuti oss – ett visst kaos kvar, som gör att vi  också känner av ett yttre kaos. Så småningom skall inget trigga våra sinnen destruktivt, då vi inte har något som behöver väckas upp mera.

Så allt är egentligen perfekt – precis så som det skall vara – men denna övergångsperiod – denna födslotunnel ÄR jobbig – men samtidgt expanderar Kärleken hela tiden. Hjärtat blir allt större och absorberar mera Liv.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, en Ny Värld, Life, Livet, Love, Personligt, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s