Den sminkade verkligheten

Nog är det absurt med alla dessa sminkade människor i media mm. Det som tydligen betraktas som en ”naturlag” att alla som står inför TV-kameror och annat bara ”måste” ha ett skal av brunkräm och puder på sig! Hur gamla eller unga de än är, så måste det sminkas. Detta blir ju till en ständig Teater i stället för äkta människor som samverkar. Varför den stora rädslan att framstå som människor – i stället för skådespelare eller dockor.

De flesta som sminkar sig för att inför någon kamera säga något – blir som ständiga krigare, som antingen går till angrepp eller försvarar sig och ingen lyssnar på den andre. Maskerna gör att försvaret ständigt är påkopplat i stället för att lyssna och ta in – och inget verkligt samspel eller vilja till något bättre infinner sig. Självklart medverkar en massa andra åsiktsmasker och allehanda maktspel till det hela, men sminket gör att man ser det löjeväckande i det hela.

Jag vet själv att det blir andra känslor inom, när man smetar på sig – en viss kaxighet som inte är ens äkta hela jag. Vissa vana sminkare kanske opponerar sig – men när man lärt känna sig själv, så känner man skillnaden mycket väl. Den känsliga delen av oss som människor – blir bortsminkad.

Hur skall människor kunna samverka på ett äkta vis när så många ännu går runt med alla dessa masker! Men överallt – fast troligen värst i storstäderna – går alla dessa maskprydda runt och visar upp sig och det gäller att ha den senaste dikterade masken – eller sticka ut med en mera utstuderad mask. Och inga verkliga mänskliga möten kan ske. En människa som är äkta och självstyrande, skulle t ex aldrig gå med – de nu dikterade -decimeterhöga skoklackarna på Jorden. Alla de med sina påklistrade masker – blir till mer eller mindre opålitliga människor. Då de bl a lever och försvarar en illusion och är inte sitt äkta Jag. De är alltid på sin vakt och skapar ett avstånd till andra. I skenet av artighet (i bästa fall) –  finns muren alltid där. Rädda människor – precis som hundar – kan ingen riktigt lita på. Det blir också beklämmande att vara i närheten av maskprydda människor – då hela deras energi utstrålar ett slaveri och ett ytligt förhållningssätt till livet –  i stället för en äkta människa.

Och ang klädsel – visst kan man hedra sig själv och klä sig vackert – men kläderna bör ju inte ta över själva intrycket av den verkliga personen. Och den verkliga personen är inte imagen av vad någon vill ge ut. Om en image blir den som talar och som man skickar ut till omvärlden, skapar man varken lycka för sig själv eller andra. Enbart falskhet. Man måste älska sig själv även i gamla träningsoverallsbyxor.

Visst gör var och en som den själv behagar – men de ”officiella riktlinjerna” ang påbudet om obligatorisk sminkning och ”trendriktighet” (slaveri) – måste upplysas. Hela denna Teater gör människor olyckliga då de överger sig Själva.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s