Spaning efter Gud …

Allt fler och fler börjar leta/inse att det finns någonting Större än dom själva och bakom allt. Den materiella änden är nådd, för många. Den tillför ofta nu inte den lycka som de hoppats på. Sökandet i  det materiella riket – efter lycka som skall komma utifrån – från andra människor, situationer, ”samhället” osv – blir förr eller senare mättat – för alla. Vi har ett programmerat stopp, där det inte fungerar längre. För de som ändå fortsätter kan detta bara leda till  sjukdom , ”olyckor” och/eller ett lämnande av Planeten.

Detta är inte detsamma som att vi skall förneka det materiella livets rikedom – men vi skall inte söka själva lyckan där. Många gör ännu en uppdelning av andligt och materiellt och ser det som ”förfinat” att leva spartanskt eller att något med andliga förtecken inte får blandas med pengar osv. Detta är den gamla uppdelningen, att skilja på kropp och själ. Det är ett fattigdomstänkande som är helt onödigt. Vi lever i ett blomstrande överflödande Universum. Och det finns absolut ingen brist! Bara människor som inte kan ta emot Guds rikedom – ännu.

Själv har jag aldrig sökt någon Gudom – utan bara längtat efter att bli lycklig. Denna längtan har fört mig tillbaka till Källan – Gud – vetskapen om att Allt är Gud. Ett enda Gudomligt medvetande. Vi är I Gud.

Att spana efter Gud (inspirerad av Birger Schlaug som tydligen har något projekt om detta) – är för mig det manliga sättet att söka – med intellektet. Kvinnor är mycket mera ute efter att känna lycka. Och ingen kan finna Gud  genom att enbart studera kosmos, vetenskapliga bevis,  fulländade matematiska formler eller leta efter ”fromhet och snällhet” hos människor eller något i det yttre. Om man inte först eller samtidigt också lyssnar inåt och har kontakt med vad man känner – kan ingen upplevelse av Gud infinna sig.  Hur mycket man än pratar om Gud – så leder detta inte till någon lycka, om inte känslan kan känna Gud. Men visst är det bra att det åtminstone pratas om Gud – i denna till synes kalla Värld. Men Gud görs ofta till något abstrakt – bortom oss och man missar hela upplevelsen av det Gudomliga. Det som alla har tillgång till. Det är så vackert skapat att skatten som vi letar efter – är gömd inuti oss – i vårt hjärta. Porten till Allt det vi söker finns inom oss.

Gud är känsla – upplevelsen av det Gudomliga.

Känslan av Gud hittar jag förstås först och främst inom mig själv. Det är bara därifrån vi kan ”hämta upp Gud”. Vi måste kunna ta emot Guds ”yttre goda” Skapelse – göra vårt kärl – vårt hjärta mottagligt, för att också ta emot Gud i det yttre. Vi måste bli kompatibla med allt det goda vackra i det yttre, för att både kunna se och ta emot. Det är alltid energilagen om lika dras till lika som gäller – The Law of Attraction. Tänk brist – blir till upplevelse av brist Tänk dömande – blir till dömande av dig själv och andra och dömande ifrån yttervärlden osv. Och med dömandet medföljer alltid känslan ‘Jag är inte älskad’ – ‘jag duger inte såsom jag är’! ‘Jag är inte ‘god nog’!

* Tänk vackert – och du ser det vackra…

Det som ännu hindrar många att uppleva Gud, är alla de negativa programmeringar av dömande som vi lärt in. De som inte är Sanningen. All uppdelning av rätt och fel – gott och ont – hindrar oss att ta emot den Större Gudsupplevelsen. Vårt inre kärl måste rensa ut alla gamla inlärda mönster av dömande och att inte duga eller vara älskad. Rensa ut att vi måste prestera för att bli godkända. Vi måste också bli vän med alla våra känslor – även de som det gamla programet dömde ut. Vi måste våga känna att vi också kan känna bitterhet, avundsjuka, hat och annat ”fult”. Alla dessa känslor är ju en självklar produkt av vad vi gjort mot oss själva för att överleva. Vi skall bara inte stanna och odla dessa känslor, utan släppa taget ganska fort och fokusera på något som gör oss gott i stället.

Att vara nära min katt när hon putsar sig – kopplar mig till min egen Gudskanal, eller borra ner huvudet i hennes päls…
Att bara sätta mig ner i soffan, efter tappra försök ute i Världen – då Gud brister igenom och jag kan känna Kärleken väller fram – trots allt.

Och förstås i Naturen – grönskan – genom allt som växer – Djuren – Skönheten hos Moder Jord. Allt det som inte är förmörkat av något dömande medvetande..

Att känna längtan efter Lycka – Helhet – att komma hem – inom sig själv -är det rakaste spåret till att finna Gud.

Vi kan alltså inte se – spana in Gud – inget görande! – utan vi måste ge upp vårt motstånd – vi måste ge upp vårt inlärda ego – våra mentala muskler – vårt abstrakta tänkande – vårt ständiga försvar – vår rädsla för att bli mjuka — för att ta emot Gud. Det hela är ett icke-görande – ett stillande av intellekt och ”försök”. Vi måste bli ödmjuka och först känna vår litenhet – vi måste helt ‘enkelt’ ge upp.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spaning efter Gud …

  1. Ping: Alla söker efter Källan | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s