All löneökning till de som har – blir till löneminskning för de som inte har

Ju mer pengar de redan rika får – desto mindre kan de som inte har, köpa. Det är ju självklart att allt blir dyrare och de fattiga kan köpa mindre. Får mindre materiellt livsutrymme. Och detta accellererar i hög fart. Det ges ut ett sken av det skulle vara rättvist om alla får ungefär samma procent – medan krontalet blir djupt djupt orättvist. Och ökar splittringen mer och mer. Möjligen är det de styrandes underliggande mål också. Det bevarar slaveriet. Att dessutom vissa ger sig själva oändliga procent i löneökning – ökar ju fattigdomen hos de fattiga. Och fjärmar dessa makthavare än mer från den större verkligheten.

Alla dessa löneökningar och skattesänkningar till de som redan har mycket gör ju att allt grundläggande materiellt bara blir dyrare och dyrare. Bostäder – huspriser, hyror, vatten, el och likn. Att gå ut och äta är bara till för de som redan är uppe i den inkomstklassen. En fika ute kostar ofta lika mycket som en lunch osv. Allt blir dyrare medan de fattiga får sin lilla procentökning – i bästa fall. De som fått större krontal i plånboken kan ju hänga med alla prisökningar och det ena triggar det andra – medan inga styrande bryr sig i alla dom som kanske fått 50-100 kr mer i plånboken – i bästa fall. Den samhälleliga gemenskapsmatematiken går inte ihop.

Hela systemet med procent i st f kronor är djupt orättvist och splittrar samhället. Ett klart systemfel som vill ge sken av rättvisa. Visserligen skapar alla sina egna pengar – genom sina tankar – men ett så grandiost systemfel måste upplysas.

Denna procenträkning ses ännu som en naturlag – men är ett maktmedel – för att ge sken av rättvisa.

Att inte inse att alla måste ingå och få del av vårt gemensamma samhälle – att inte inse att allt kommer att stjälpa, om inte alla får vara en likvärdig del i samhället – är det stora systemfelet. Genom att många mår dåligt skapas ju en massa negativa utlopp, som även drabbar alla ”rika” och som struntar i andra. Förstörelse, stölder, våld, otrygghet, ökade sjukvårdskostnader, fattiga som också struntar i andra, hänsynslöshet, respektlöshet mm mm. Men det hänger ju också på att alla ”fattiga” måste resa på sig och stå upp för sina mänskliga rättigheter.

Nu är väl alla dessa felstyrande och systemfels-vurmare en spegling av medborgarna – tyvärr. Man får bara inse, t ex genom alla kommentarer hit och dit, att många ännu inte uppnått någon högre utvecklingsfas – som försvarar den ena dumheten efter den andra. Som enbart kan tänka på sig själva och inte vill inse någon slags gemenskap.  Därför blir det allt viktigare att alla som vill ha ett bättre samhälle och kan tänka på andra likväl som sig själva – gör sig hörda. Och vi måste tyvärr inse att alla sådana upplysta inte sitter i vår riksdag och regering! De som tänker på Helheten måste få ett allt större utrymme i det kollektiva medvetandet och det synliga media av olika slag – så att det kan tippa över.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s