Upplysningen av det onda i det goda

Det som hittills betecknats som det goda och som gjorts till förebild för det mesta i Livet – fordrar lika mycket upplysning som det som betecknats som ont. Båda är delar av samma Träd och ingen del kan segra över den andra. Båda delar måste belysas, förstås  och transformeras, för att Trädet skall fortsätta leva.

Det ”goda” står för den mera medvetna splittringen av mänskligheten – då det/den har haft makten att DÖMA sina medmänniskor! Med det psykiska dömandet har det ”goda” styrt människor både till ett begränsat liv och till konkreta fängelser. Det ”godas” makt över andra har varit överväldigande. Och vad som är ”gott” har bestämts ganska godtyckligt – bl a av prästerskapet, men också av makthavare och folkdomstolen. Och lidande har ofta ansetts som högstående av den ”goda” massan – men bara om det är ”rätt” personer som lider.

Religionerna står för en stor del av splittringen både inom varje människa och mellan människor. Inom t ex kristendomen har det ”goda” tagit makten (numera) – och inom islam har det ”onda” fullständig makt. Båda ideologierna dömer och splittrar sina medmänniskor. Fast inom islam är det onda värderat som det goda – ett perverterat förhållande som dyrkar och leder till döden och inte till Livet. De känner alltså inte Sanningen om Livet -de kan då inte vara några som helst förebilder för Livet på Jorden och människans fortlevnad här, eftersom de är helt inriktade på livet bortom Jordelivet.

Religionerna skär som knivar genom människorna och delar upp dom. Stora delar av den skapade människan tillåts inte att finnas eller visas. Självklart kan sådant förtryck inte leda till det fullödiga liv som vi faktiskt är skapta för, Så som vi är skapta, är vi också menade att få finnas och att under gång balansera, utveckla och expandera allt det som är VI.

Men de ”goda” måste se sitt eget ”onda” och inte projicera ut det på sina medmänniskor. Om det inte redan fanns inom dom – så skulle de inte beröras av något ”ont” i det yttre. Bara de som har matchande energier kan känna av eller dra till sig något ”ont”. Allt är naturlagar.

Det s k ”goda” har, i många fall,  ett enormt övertag – då det upphöjts som norm till skyarna och satt på piedestal. Otaliga är de hyllningar som getts och ges till alla som visat tecken på det som fått etiketten ”godhet”. Att vara martyr – offra sig för andra är en  piedestal (som leder fortare till döden och alltså ingen förebild för ett gott liv).

Att bara ”prata om kärlek och ljus” höjs också till skyarna – trots att dessa förnekar, och alltså inte älskar, den mörka delen av Trädet. Att vara på ”rätt” sida är detsamma som att mera aktivt delta i ett krig – mot alla, som enligt deras dömande,  inte är  på ”rätt” sida. Ett spel för att i andras ögon ses som ”bättre” människor. Ett sätt att försöka ställa sig över andra. (De har själva förnekade inre aspekter som inte är på ”rätt” sida – men projicerar ut det på andra). Deras maktsida dominerar – ännu.

Det ”goda” kan aldrig besegra det ”onda” och tvärtom. Bara genom erkännande och  förståelse av mörkret i det goda, kan ljuset träda in i mörkret och mörkret kan  släppa sin kamp för överlevnad i ett dömande samhälle och börja slappna av och ta in mera ljus. Mörkret på Jorden är bara en spegling av det förnekade hos de ”goda”.

När mörkret inte känner sig dömt och utanför – behöver mörkret inte agera MOT andra längre. Det är det s k goda dömande och uteslutande klimatet som alstrar mera mörker och våld.  Så länge de ”goda” förnekar sitt eget ”onda”, måste alltid andra ta på sig bördan av att manifestera detta mörker i det yttre. De ”goda” har det största Ansvaret för att det skall bli Fred och Enhet på Jorden. Genom att erkänna sitt eget mörker – kan människor sluta kämpa och kriga. Det finns då ingenting att vara emot längre.

Vi ingår alla i Trädet.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, en Ny Värld, Life, Livet, Love, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s