Allt skall återvinnas

Kungasonen ut ur dödsriket

Allt i vårt gamla liv skall tömmas, sköljas ur och plattas ihop och återvinnas. Mycket blir till bra kompost för ny blomning. Annat blir nyskapat till helt andra saker – i en helt annan riktning. Alla gamla lyckor och sorger måste vi släppa taget om.  Många tror ännu att minnas och tänka på gamla lyckliga stunder, ger dom lycka, men det dom egentligen känner är sorg för att det inte längre är så. Låt oss sörja dessa stunder och tider en liten stund eller ett tag – men sen måste vi släppa taget om allt det som varit. Annars är det helt omöjligt att släppa in nya lyckostunder. Att längta efter upprepning av gamla lyckor kan enbart ge sorg..

Det är helt enkelt nedåtgående lägre energier som drar oss bakåt och nedåt, och alla dessa energier behövs – omvandlade – som mylla och bränsle för vårt Nu och framtida Liv. Om vi inte har denna mylla, det genomlysta LÄMNADE  gamla, kan inget nytt växa. Det alstras inget nytt Liv, utan allt kanar nedåt mot förmultning sjukdom och död. (Det är dock ett helt, av Anden,  fritt val – vilket vi väljer. Den gamla vägen eller ett nytt Liv.)

Det vi ser nu i vårt samhälle är allt detta gamla virvla runt i det kollektiva. En till synes oändlig mängd av stinkande avfall (många som ännu blundar, vägrar att befatta sig med både sitt eget och att andra kastar det på sina medmänniskor – sover bakom TV chips och lådvin mm och producerar mera avfall för sig själva och för sina medmänniskor) – mycket hat florerar bakom inlindade ord. Folk som faktiskt tänker död och kontroll över andra, för att de tror att de själva kommer att må bättre då. Men i det kollektiva finns också mycket av allt det nya fräscha sanna Livet – för de som är öppna och  har gjort plats för det och kan ta emot det.

Många många håller nu i olika grad på med återvinning och kompostering. I det inre såsom i det yttre. Samtidigt fortsätter dock ännu många att slänga sina sopor, sitt egna obearbetade inre – ut över sina medmänniskor och ut över Planeten. Men för alla som tar Ansvar för sitt eget, myllrar det av liv i komposten och nytt Liv är på väg – även om det ofta kan vara svårt att se. Det är ofta inte speciellt angenämt att ännu vara i kompoststadiet och återvinningscentralen. Vi måste ha tålamod med oss själva och omvandlingen av ett mångtusenårigt inlärt Spel och med att känna in vad vi verkligen vill skapa, utifrån vårt hjärta. Och så länge vissa delar av oss ännu drar bakåt (vi kanske behöver hämta upp något gammalt för genomlysning) – så länge vi inte släppt taget om allt, kan vi inte gå framåt-uppåt med full Kraft.

Allt fler börjar ana glansen av Sanningens Pärla – den som göms djupt inuti var och en – den Sanning där man bara VET – eftersom man upplevt och genomskådat sitt eget mörker och kommit in till Kärnan i sig själv. Och då man i hjärtat vet och känner att allt detta gamla har varit en ren illusion.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s