Bortom Tiden – i Närvaron

Några råd från min Ande:

Jag gör det jag gör – utan att ‘ha’ tid

Vänta inte med att uppleva – (sök inte efter upplevelser)

Äkta glädje är att kunna glädjas utan att ha kul

Bara i Närvaron kan du fullständigt uppleva själva Livet. Det där med att alltid ‘stanna upp’ när man är på väg i tankarna någonstans framåt eller bakåt, eller bokstavligt på väg någonstans. Ett tips är att ofta titta neråt på sin egen kropp, sitt hjärta och mage, och vara där i känslan. Det kan kännas lite läskigt för den som inte brukar så, då allting avstannar och det blir mer eller mindre tomt. Men där finns porten till Närvaron. I vår kroppskänsla – inte i huvudet. Att titta ner och  – säga till sig själv ”Det här är jag” – och dessutom ”Jag gör alltid så gott jag kan!” – och hitta känslan i det – att hitta ömheten för sig själv. Detta är extra viktigt när man känner besvikelse, drar till sig kritik eller liknande.

Fokuset på allt det vi gör, våra handlingar KAN vara inlemmat i Närvaron, men oftast är det inte så. Fokuset på det vi gör är oftast långt ifrån Närvaron, långt ifrån kontakt med vår kroppskänsla. Den gamla maskulina prestationskraften har styrt människor i tusentals år och har varit van att dominera. Och ger sig inte så lätt – då detta tomma stadie – att plötsligt upphöra med görandet och tänkandet, kan upplevas som att dö. Och det är precis så som det är. Den kraften måste dö, för att omvandlas till att helt lyssna på den feminina kraftens och det inre barnets känsla och vilja – och därifrån skall all handling utgå. (Jag talar inte om kvinnor eller män, utan om de feminina och maskulina KRAFTERNA.) Men oftast så har kvinnor närmare och har lyssnat mera till sina feminina Krafter än vad män har – inget konstigt med det. Den manliga Kraften skall nu stödja Livet helt och fullt – Ansvaret för Människa – Planet – Liv – skall delas av både kvinnor och män.

Görande bör komma från både impulser av ansvarskänsla och verklig lust till att göra något. Att följa sin lust-glädjeimpuls är en sann väg – men ofta luras vi ännu till att: bara för att det var så väldigt lustfyllt eller vackert eller annat, så betyder det inte att mer och mer av detta ger samma resultat. Allting blir mättat och då finns det inte mer där att hämta. T ex att gå i skogen – det är såå vackert, och man går bara längre och längre in i skogen, men upptäcker att tillbakavägen inte alls ger samma glädje. Att i stället stanna upp och vara i upplevelsen och inte bara söka mer och mer, blir  mera balanserat och  mera Närvaro. Att som förälder till sig själv, sätta gränser och också tänka på att det inre barnet skall orka gå hem.

Vi måste dock räkna med att det blir ett ständigt flöde av fokus utåt och tillbaka i Närvaron. Vi måste ut – för att vilja in igen – dessa kontraster och skillnader vi ser i den yttre världen, ger en ständig expansion och driver oss att skapa på nytt och på  nytt. Men det är bara inuti Närvaron som de rätta impulserna och de goda idéerna kan komma .

Det är Gudinnan som skall leda mänskligheten nu – Guden ledde färden nedåt.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Personligt, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s