Att leva eller analysera

Det svenska sättet att förhålla sig till Livet är mångfacetterat – men framförallt innebär det att alltid döma – alltid leta efter ”vem är skyldig” – även om det försöker döljas bakom ”att alltid stå på ”rätt” sida”, då man upphäver sig själv över andra. Dessutom ANALYSERAS livet i det oändliga – man använder intellektet utan att ha kontakt med hjärta och kropp.

Att analysera och döma innebär att man aldrig LEVER på riktigt – man är alltid upptagen med vad ANDRA gör och vad som sker i det yttre.  Saker och händelser stöts och blöts och själva Närvaron i Livet försvinner.

Sedan finns det förstås alla de exempel där MAKTHAVARE gör vad som faller dom in – utan att någon stoppar dom. Där finns ingen mekanism som gör att de får ta ansvar för sina handlingar. Och detta kan förstås ske bl a på grund av att människor är så splittrade i tänkande och tyckande om ALLT.

Detta kan ske därför att människor struntar i sitt eget inre – låter sig styras av allehanda yttre auktoriteter och myndigheter – i stället för att lyssna inåt, lära känna sig själv och bli sin egen auktoritet.

Storstadsmänniskor m fl har alldeeles för lite kontakt med Moder Jord för att kunna fatta livsviktiga beslut. Om människor inte är grundade i Moder Jord – i sina känslor och sin kropp, så fattas mycket av den livsviktiga kompetensen.

Människor på landsbygden har mycket större tillgång till livsviktig kompetens. Storstadsbor tror sig ofta veta ”bäst” – men är ofta gravt kompetenshandikappade – djupt förslavade – blinda i ekorrhjulet och materians kalla glans. Storstadspuls – är knappast något som främjar Livet – det är en stress som leder till zombies och kollaps. Att UPPLEVA mesta möjliga intryck och ljud och kontakt med andra och att alltid vara ”uppdaterad” – dödar det verkliga Livet. Man blir då bara till en robot som makthavare och ”trender” lätt kan styra hit och dit. Utan någon förankring i Jorden, utan rötter blir människan något som kan sopas än hit än dit … mycket lättstyrd.

Det verkliga Livet – Livspulsen ligger under och bakom allt detta – bara i tystnaden stillheten och kontakten med sig Själv och Naturen, kan man finna den. Eller genom sjukdom och kollaps. Alla som söker och ”trivs” i  ”storstadspulsen” lurar sig själva genom att tro att ”det är det här som är livet, nu lever jag – nog…” Och så blir de ”besserwisser” och ser ner på landsortsbor. De lär sig att armbåga sig fram, tar övertaget genom en massa snabba ord genom ”jag är minsann uppdaterad så jag vet” – vilket innebär att de bara tagit in information i massor, utan att tänka på riktigt själva osv osv. Storstadspulsen – är en puls som leder NEDÅT – mot Själens död – bort ifrån Självet och därmed också mot kroppens död.

Tyvärr har vi en regering och riksdag som INTE är grundade i Moder Jord.

Ja det blev mycket analyserande men också upplysning av en som ÄR vid sidan och iakttar Spelet och som har djup kontakt med Närvaron.

Solen lyser …

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s