Utrensning och frigörelse och Hoppet

Började tidig morgon idag med att – jaga katt (inte min egen) i min lägenhet.  Denna katt var en rymling som ville ut i Friheten och hoppade från en balkong för 4-5 dagar sedan. (5 år i friheten 2 år instängd 2 tr upp ) Sedan helt omöjlig att infånga men vistades mest nedanför balkongen och runt mitt hem. Ingen strövarkatt precis.

Men denna totala aggression som han visade, med jättestora huggtänder och anfall i blicken, när jag snabbt stängde fönstret om oss – var verkligen de vilda generna som framkom. Krukväxterna rök i hans panik (precis såsom skatorna som också besöker mig ibland och röjer).

Men ganska snart omvandlades denne vilde till att kärleksfullt titta tillbaka på mig. Hämtning i pyjamas av matte och bur – nytt anfallsvrål och huggtänder, men snabbt omväxling till kelsjuk – in i buren – för att snart resa vidare till ett omplaceringshem på landet. En katt som smakat på Friheten. kan aldrig glömma den.

Min Ande sa att ”han behövde skita ur sig lite”. Och så kan det ofta vara för oss människor också – att vi faktiskt behöver ”skita ur” oss lite, efter allt som vi svalt ner och behärskat och försökt visa ”fina sidan” osv. Det betyder inte att sådana utbrott är något bevis på ”hurudana vi är”, utan just nödvändiga utrensningar. Och ju mer oskuldsfulla vi inser att vi är, desto fortare blir vi mjuka och kärleksfulla snabbt igen.

När vi gör stora Hopp och lämnar gamla program, får vi nog räkna med att div rädslor och små prövningar släpar med ett tag. Att känna rädslan – paniken från att åter igen bli infångade i slavnätet eller ett begränsat liv på många vis, kan dyka upp, men är bara små efterdyningar och resultatet blir alltid positivt efter detta.

Född Fri – sedan genom slaveri och begränsande tankar – till att åter igen bli  Fri – i samklang med alla andra – är människans utstakade Väg. Vilddjuret inom oss hjälper oss att överleva och att bli Fria.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Personligt, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s