Den ”rike” slaven

Bostadshusen, åtminstone i Stockholmsregionen, har utvecklats till otroligt stora hus-schabrak. Och husen ligger nästan PÅ varandra. Dessutom har man  en eller två nya bilar, för att kunna tjäna ihop till detta.  – Hur mycket kan ”ägarna” (oftast banken), verkligen njuta av någon livsglädje och av huset… Två stycken, som jobbar och deras stora hus står tomma hela dagarna. På kvällar och helger blir det mest en massa underhåll och saker som måste fixas – till nästa slavdag. Hur mycket måste dessa slavar jobba för att uppehålla denna yttre ”rikedom”! Och varför betalar man många miljoner för ett hus och samtidigt har grannens hus 5 meter ifrån … Det verkar inte finnas någon sans i husbyggena numera.

Hur ofta sätter sig dessa människor ner och verkligen uppskattar sin ”rikedom”… troligen enbart framför TV:n eller med hjälp av alkohol för att ”slappna av”…

Varför skaffar människor sig stora skulder för att uppehålla sken av rikedom… eget hus är EN sak – det borde alla som vill ha, ha möjlighet till – men vart har sansen balansen och förståndet tagit vägen..

Slaven är inte bara en lågavlönad som gör vad som helst för att få pengar till mat och bostad – utan även alla dessa, till det yttre, välavlönade, som slavar för att uppehålla den falska”känslan av rikedom”. Slavhjulet snurrar fortare och fortare…

Rikedom kommer inifrån – och är en känsla som måste vara kopplad till själsig Frihet – annars kommer man alltid att vara rädd att mista den. Och man måste alltid kämpa för att få den. All slags överansträngning drabbar kropp själ och plånbok.

Allt överflöd som man inte kan njuta av – blir själsliga och materiella sopor, som utarmar och smutsar ner Moder Jord och individ och blir till hinder för att uppleva verklig livsglädje.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s