Njutningarnas Rike

Att dricka en grön smoothie på kirskål, våtarv, citronmeliss, melon och apelsin – är som att ta in ett halvt jordklot av Livsenergi. Inte direkt smäktande njutning, men man känner själva essencen av Liv och att man gör det FÖR Livet. Att dessutom ha doftande syrener och liljekonvaljer i hemmet, blir en total hyllning till Livet.

Att vara i kontakt med själva Livspulsen – allt det som vibrerar av Liv INUNDER all form av annan ytligare njutning och göranden – är en Gudagåva. Många inbillar sig ännu att äta div. tillkrånglad eller grillad mat och dricka vin eller öl till – är bland den högsta formen för njutning . De får dock räkna med allehanda efterräkningar (bara för att få ”njuta” i stunden). All slags bedövning och överkonsumtion tar oss bort ifrån oss själva och det äkta Livet. Självklart skall vi njuta när vi äter, men inte äta mer än vad vi behöver och inte bedöva oss med alkohol. Med alkohol förstärker vi bara instinkterna och förnuft och självansvar försvinner.

Att ”leva livet” har många snedtolkat som att ”göra” mesta möjliga, ständigt sysselsätta sig med något,  upplevelser i massor, ”hoppa på ” alla slags ertbjudanden och utmaningar, njuta” av allt mellan Himmel och Jord – och bli fast i njutningarnas rike. Detta är dock en klar återvändsgränd och kan aldrig leda till varaktig lycka – bara mer och mer besvikelser, då man ÖVERGER SITT INNERSTA SJÄLV. Det blir ett rastlös sökande som leder till kollaps , sjukdom eller död.

Att ständigt söka kroppslig njutning av alla slag gör att man fastnar i lägre Riken och det blir ett Sodom och Gomorra både inom sig och på yttre plan. Att fastna där innebär också att den gamle inre och yttre slaven aldrig blir fri. Det blir ett ekorrhjul av slaveri som måste dövas med njutning och bedövning, så att man kan fortsätta slava.

 Det finns ingen som dömer oss vilket val vi gör – MEN genom våra negativa val, dömer vi ut oss själva. Genom att inte stödja Livet inom oss – har vi redan dömt oss själva till att inte vara värda ett kärleksfullt och blomstrande Liv. Vi själva har det totala Ansvaret för vad vi gör med våra liv.

Ekorrhjulet blir också ett övergivande av Det inre Barnet precis såsom i det yttre, när föräldrar bara jobbar, är ständigt sysselsatta och bedövar sig med alkohol (och aldrig är fullt närvarande med barnet) – och man når aldrig sin egen oskuldsfullhet – som är avgörande och som är Porten till Himmelriket här på Jorden.

Vi har alla tillgång till Himmelriket här på Jorden – men man måste själv ta upp Nyckeln och låsa upp.

Kirskål -kryllande Klorofyll – LivsEnergi i överflöd

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Njutningarnas Rike

  1. Ping: Det falska Goda Livet – och det äkta | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s