Lätthetens Lov

Det sanna uppvaknande Livets lätthet blir så småningom en självklarhet. All överansträngning leder till olika slags kollapser, stopp och utrinnande pengaflöde. Energierna töms ut helt enkelt. I den gamla världen gällde ofta att göra och göra för att ev se resultatet snabbt och samtidigt staka ut en massa måsten och viljor att göra allt möjligt, utan att verkligen känna efter om det fanns energi till det.

Man måste, när man gör saker, stanna upp och känna efter – vill jag det här just nu – ger det mig glädje. Det INRE BARNET måste alltid vara med = det måste kännas roligt och meningsfullt just nu! Det gamla mönstret var programmerat att en inre önskan (som tillkom för att man trodde att man skulle må bättre därav) måste uppfyllas – och då satte den inre slaven igång och var helt blind och döv på om den inre kvinnan och det inre barnet var med eller inte. – Såsom i det inre så ock i det yttre.

Men bara de rätta handlingarna kan komma från en entusiasm, ett positivt inre.  Det jag beskriver är förstås intentionen målinriktningen – för att bli en helt fri och levande människa. Alla är på olika nivåer – i slaveriet – på väg ur – eller mestadels ur det hela. Men den gamla tolkningen av att arbete är livets mening – måste alla lämna förr eller senare. Vi GÖR saker, men de måste komma på signaler och vilja inifrån oss själva. Om vi inte har kontakt med oss själva, gör vi inte det bästa möjliga, varken för oss själva eller omvärlden. Hur mycket vi än ”producerar” utåt, blir det inte till verklig glädje och nytta för någon, om vi inte själsligen är med på det hela. Det blir bara mera sopor och vi får använda en massa tid till sjukdomar och återhämtning och vår ”produktion” upphör. Det meningslösa i slaveri och överansträngning blir uppenbart (fast många ännu inte kan se sambandet). Ett totalt slöseri på energi som utarmar ALLT och ALLA som är inblandade.

Livets mening är inte att vi bara skall ”leva” – må bra på semester och helger, eftersom dessa pauser bara går ut på att återhämta en bråkdel av vårt nedtryckta riktiga Själv, så att vi kan fortsätta att slava.

Livets Lätthet – en lätthet som inte innebär att fly bort till något, inte till tankeflykt – utan en ständig Närvaro – här och Nu. Att flyta med den RÄTTA vågen.

Som bidrag till lättheten delar jag med mig  av Mozarts flöjt, vars skapelser tillkom genom hans oskuldsfulla lätthet – en nästan oändlig ström av mirakulösa skapelser.  Min Spellista Mozart Soft Joy –

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s