Att lära och lära och lära …

Människor i Sverige har i många år uppmanats att – vi måste lära oss massor – vi ”måste” lära oss om andra kulturer och hela omvärlden  – men aldrig lära känna oss själva.  Omvärlden anses ännu viktigare än vi själva. Vi ”bör” alltid ”ligga steget före” i inlärning, i teknikanvändning för den breda massan, i kunskap för kunskaps egen skull. Behov att alltid ”vara bäst”. Men själva grunden att känna sig själv och kunskapen att ta hand om sig själv och sin egen bas och en massa grundläggande livsfundament – uppmanas vi inte till.  Vi indoktrineras till att vår bas är så oviktig, så den får andra ta hand om – våra barn – våra hem mm. Samtidigt finns kravet på att allt skall se perfekt ut utåt. Svensken uppmanas aldrig till att slappna av och LEVA – ett djupt förtryck av att vi aldrig duger som vi är.

 Vi fostras (de som ännu följer detta indoktrineringsmönster) till att ständigt vara uppe i huvudet – och därmed aldrig förankra våra erfarenheter ner i vår kropp. Vi blir därmed aldrig grundade i vår existens, ingen kontakt med Moder Jord, utan flyter omkring i ett virrvarr av tankar, som bara måste leda till kollaps. Att dessutom för så många, ha sina dagar omgivna av asfalt och cement bidrar till stor vilsenhet och kyla. Att ta in en massa information, både från inlärning och all övrig info – varav 95% är onödig information – gör människor till zombies. Utan verkligt liv. Verkligt Liv kan bara upplevas GENOM att ha full kontakt med sin kropp. Och då menas INTE kontroll av kroppen genom sporter, dieter eller annat, utan genom en total Närvaro och så småningom fullt avspänd kropp.

Uttrycket ”livslångt lärande” har kommit att betyda att stoppa in så mycket information från andra, så att ens egen tankeverksamhet upphör och man blir en lydig slav i maskineriet. Ett ”kunskapsbaserat samhälle” är inget lyckligt samhälle – bara gammal indoktrinering som ger ett sken av att alltid vara bättre, ”ligga steget före” andra – ATT VI ALDRIG DUGER SOM VI ÄR!

Hela vår samhällsstruktur är konstruerad till att göra oss olyckliga och vilsna – så paradigmskiftet måste ske i hela samhällsstrukturen. Genom att den ene efter den andre vaknar upp och ser att detta är emot LIVET självt och därmed börjar följa sin egen inre röst och vilja -BÖRJAR LYSSNA TILL SIG SJÄLV i stället för maskineriet. Allt det som vi innerst inne tyckt att ”så borde det vara” – är SANNINGEN som varit förnekad. Det är den SANNINGEN vi nu är på väg att skapa tillsammans. Men var och en har ansvar för sin dröm.

Lärande i våra dagar måste handla om Livskunskap – hur man hittar sitt äkta Jag – hur man stödjer sig själv i  sina drömmars förverkligande -hur man gör sig själv Lycklig – och därmed bidrar på det mest kärleksfulla och livsbejakande sättet till sin omvärld.

När man väl förstår att SANNINGEN är detta goda som vi alltid längtat efter – kommer Sanningen att söka sig själv – då rullas allt det goda upp som självklara ”krav” i vår existens. Det finns redan där – i våra Hjärtan.
Hjärtat visar vägen ut ur det begränsande livet – ur slaveriet – fängelset. Allt är förprogrammerat. 
NYCKELN UT ÄR INLAGD I VÅRT HJÄRTA  – så vi måste GÅ IN FÖR ATT KOMMA UT!

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s