Fienden finns inom

De flesta – troligen alla Jordens länder, har nu sina inbördeskrig blottlagda. INGET LAND HAR DEN REGERING DE VERKLIGEN ÖNSKAR !  Många har diktatoriska regeringar. Men också alla olika grupper inom länderna är i motsättning till varandra. Det finns makthavare – köpta medlöpare – olika Judasvarianter – sjuka och arbetslösa som kämpar -ignoranta – med flera.

Makthavare, myndigheter och andra auktoriteter krigar genom att kontrollera och hålla nere andra medmänniskor. Om det inte sker med synligt våld, så sker det med lagar, förkrympande regler, vräkning, få lämna sina hus osv. Andra krigar genom att döma andra för vilka känslor eller åsikter de har. Människor dömer varandra  åt alla håll.   Det finns dessutom många makthavare som bara lyfter sin lön, utan att tillföra NÅGONTING för människor eller land och som inte står upp för någonting. Och Sverige är inte förskonat bara för att ”vi inte haft krig på 200 år”. Allt har legat nedtryckt i stället. Konflikträdslan har tryckt ner alla motsättningar. Men de finns här och är lika djupa eller till och med djupare än i andra länder.

CIMG3453Inbördeskrigen tar sig bara olika uttryck – men kan leda till misär och död, antigen det gäller Libyen, Irak, Ukraina, Kina, Nigeria, Israel, Afganistan,  Sverige  – Syrien eller annat land. Vi måste se motsättningarna och problemen i vårt eget land och lösa dem. Och inte oja oss över andra länders problem.

”Fienden” finns inom – och dessutom finns den och utmynnar helt från vårt eget inre. Då alla motsättningar som vi upplever, handlar om våra egna inre röster/sidor som kämpar mot varandra. Genom våra egna kritiska inre röster/tankar, skapar vi våra yttre motsättningar. Så den verkliga helande lösningen måste komma inifrån. Inget löses genom att vi kämpar MOT något. Detta bara förstärker det vi är emot. Men att upplysa om sakförhållanden är dock en del i processen.

I inbördeskriget ingår också skövlingen av vår natur och Moder Jord. Mängder av träd fälls t ex också i Sverige genom olika ”förtätningsplaner” och kalhyggen och liknande – det är inte bara i regnskogen det skövlas.

Vi måste bry oss om oss själva och vårt eget land. För ingen annan gör det. Det är Tid nu att inse att alla sådana motsättningar inte är menade att vara för evigt. Att vi som människor faktiskt har ett Högre mål med vår existens på Jorden i denna tid. Vi måste försonas med oss själva och därmed också våra medmänniskor. Slutet på cykeln av alla lidanden. Vi är här för att skapa det Goda Livet.

CIMG1687

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fienden finns inom

 1. Erik skriver:

  Din blogg är ren inspiration och uttryck för exakt det som pågår.

  Att älska en bit mark är en fantastisk kärlekshistoria. Den ger mig kraft och styrka tillbaka i varje enskilt ögonblick. Påtagligt. Den kan föra mig och ger mig den dagliga progressionens återkoppling. Den utmanar mig och lär mig saker.

  Det faktum att den rent juridiskt mer tillhör banken än mig i egenskap av låntagare är en teknikalitet som inte äger något som helst rätt i sammanhanget. Marken och jag har en relation. Jag erkänner inte själsligen bankens fordran. Vem kan äga mark över huvudtaget? Vem kan äga ett levande väsen? Allt och alla är allas och det som verkligen fungerar sker av fri vilja.

 2. stefan skriver:

  Egentligen skulle det ju vara bäst om man bara kunde äga rätten att förbättra marken. Liksom göra oss alla till naturvårdare när vi är i naturen och människan själv är en del av naturen. Skogen behöver lite pyssel för att bli trivsam för alla djur och växter även människan vi sitter ihop som eukaryoter .”Eukaryoter omfattar traditionellt rikena djur, växter, svampar, amöbor samt riket protister, vilket i själva verket är en samlingskategori för eukaryoter som ej passar in i de övriga riken. Många protister är encelliga. Eukaryoterna kontrasteras mot prokaryoterna (till exempel bakterier och arkéer), vilka saknar cellkärna och andra komplexa cellstrukturer” Källa: vicki P.
  I meducinen så övertar mer och mer prokaryoterna produktionen av proteiner i våra celler för att man helt enkelt inte en kan manipulera cellens kärna som är Eukaryoter där den egentliga produktionen av protein sker, jag har siffror på hur stort detta ändrat sig men vet inte om de siffrorna är adekvata, men helt klart tror jag detta är vad som påverkar vårt varande alltså vårt förstånd.

 3. stefan skriver:

  Eftersom den yttre miljön är den vi för signaler ifrån och det är dessa vi till slut är så är det förstås av största vikt att vi befinner oss i en miljö som vi trivs i, annars blir vi sjuka.
  Det är inget påhitt av mig det är vad det är (livet anpassar sig till miljön och detta kallas evolution) men då är det ju så att vi har en vilja och den styr hur vi vill påverka det yttre så först är viljan då och den måste vara i symbios med alla annars funkar inget så klart.
  Jag förstår inte hur detta kan vara krångligt att förstå, vi är olika och trivs i olika miljöer och så ska det få vara men att inkräkta på varandras viljor på negativt sett måste ju bara vara fel och detta måste i grund vara det vi kallar för politik som i dag mest består i inkräktande ungefär som bkterier som vektorer för DNA som ska ändra oss, i mitt huve är det ingen skillnad ,samma mönster sker i det stora som lilla och i det allra minsta som vi består av är kontrollerat av framtiden som i vår tro inte existerar fast den ju faktiskt går bevisa att den existerar före det vi uppfattar som jaget, okej nu kanske det börjar bli krångligt ,men egentligen är det inte krångligt inget är krångligt när man kan vad man vet. Så däri har vi uppfattning av avstånd som en likhet med att inte förstå och det är i det lilla samma som det stora.
  Tack för ordet Gunilla. ”Glad påsk”

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s